zondag 9 februari 2014

De bouwplannen, deel 2: ruimtelijk concept en circulatie

Na wat gepuzzel en verschillende voorontwerpen kwam er een plan uit de bus dat maximaal gebruik maakt van de beschikbare binnenruimte, en de nodige flexibiliteit biedt om lokalen apart of samengevoegd te gebruiken, naargelang het soort activiteit.

Een centrale inkom en een passerelle zorgen voor de goede bereikbaarheid van alle lokalen. Waarbij vanop de verdieping zowel het voor- als het achterterrein vlot toegankelijk is. Door de twee trappen kan men op verschillende manieren circuleren in het gebouw.


De passerelle (luifel) kan dienen als een overdekte buitenruimte op gelijkvloers, voor het uitbreiden van de  keuken bij feesten of het spelen bij regenweer. Het dakterras, aansluitend aan een lokaal op de verdieping is een uitbreiding op dit lokaal, een uitkijkpost over heel het terrein, een podium voor shows en speechen…etc.


Er is een onderscheid gemaakt tussen grote en kleine lokalen (+/- 35 m2 en 50 m2). Hierbij is het mogelijk om lokalen samen te voegen of te splitsen. Op deze manier spelen we in op de verschillende noden van de takken. Men neemt een lokaal in volgens behoefte en er zijn dus geen exclusieve lokalen meer.

Alle functionele ruimtes worden aan de voorzijde van het gebouw ondergebracht met centraal de inkom en de traphal.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten