zondag 9 februari 2014

De bouwplannen, deel 1: structureel conceptSamen met, en in overleg met de leiding, leden, ouders en de Stad Kortrijk ontwierpen onze architecten William Timperman en Annelies Truyens een gebouw met een goed doordacht structureel concept:

Het gebouw is ontworpen op een economisch grid van 3m op 3m dat de verschillende ruimtes definieert. Er is gekozen voor een compact volume met twee bouwlagen om zo veel mogelijk speelruimte op de site te vrijwaren.

Aangezien een jeugdlokaal veel bergruimte kan gebruiken, wat ook uit de enquête bij de leiding naar voor kwam, is er langs de buitenmuren een kastenzone voorzien.
Zo blijven in het gebouw de ruimtes zo flexibel mogelijk. Technieken (verwarming, leidingkokers etc.) kunnen in de kastenwand geïntegreerd worden. De binnenwanden zijn of flexibele wanden of vaste wanden die op termijn kunnen uitgebroken worden als de behoefte wijzigt van de gebruikers.

Tegen de buitengevel wordt een passerelle, buitentrap en dakterras gemaakt om de relatie met het speelterrein te vergroten en te voldoen aan de brandweernormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten