zondag 9 februari 2014

Een nieuw lokaal - waar en wanneer?


Elders op deze blog kon je al wat meer lezen over de achtergrond, het hoe en waarom van het bouwproject van Scouts en Gidsen Groeninge.  Op de nieuwjaarsreceptie eind januari kreeg de aanwezige leiding en leden van de oudercomité al een tipje van de sluier opgelicht...

Op deze blog kan iedereen het verhaal van het nieuwe lokaal volgen.  In deze en volgende posts vertellen we je meer over onze bouwplannen: de planning van de werken, de inplanting van het nieuwe lokaal, de bouwplannen en de ideeën die achter de structuur en indeling van het gebouw zitten.  Eénmaal de werken begonnen zijn kan je hier de vorderingen volgen.

De bouwplannen zijn ondertussen al heel concreet: als alles goed loopt en het nodige papierwerk, afspraken met de stad en bouwvergunning in orde komen, zouden we op de volgende barbecue (2014) afscheid nemen van het huidige lokaal in de Cederlaan.  Kort na de barbecue zou de afbraak beginnen.  De werken zouden ongeveer één (scouts-)jaar duren, en met een beetje geluk kan de nieuwbouw klaar zijn tegen september 2015!

Het nieuwe lokaal komt dus in de Cederlaan, onze vaste uitvalsbasis sinds de jaren 70.  Na afwegen van heel wat pro’s en contra’s werd gekozen om het nieuwe lokaal niet op dezelfde plaats te bouwen, maar te kiezen voor een andere indeling van het terrein.  Met als bedoeling: zoveel mogelijk speelruimte vrij te maken.Voor de huidige materiaalloods wordt nog een oplossing gezocht, maar mogelijk verschuift die naar een andere locatie.  De bomen worden gesnoeid, een aantal bomen worden weggehaald waar nodig, en de bomenring aan de randen van het terrein wordt vervolledigd.

Het gebouw is zo ingeplant dat men met verschillende takken tegelijk kan laten spelen zonder elkaar te storen. Aan de achterkant behouden we een grote zone om grote activiteiten te laten door gaan. Aan de kant van de loods krijgen we een langwerpig stuk dat zichtbaar is vanuit de ingang van het terrein, en een ontmoetingsplaats waar makkelijk ook begin- en eindformaties plaats kunnen vinden.

De kop van het gebouw ligt centraal op het terrein. Op deze plaats dient een luifel en dakterras als strategisch punt voor activiteiten.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten